De pagina's met beschrijvingen van haar beelden vormen natuurlijk het hart van de site van Marlies Krijgsman. Per pagina wordt een groep verwante beelden getoond. Op gezette tijden wordt de site met ouder en nieuw gemaakt werk uitgebreid.
Onder het ‘wolkje’ schrijft Marlies Krijgsman over wat haar bezighoudt. Meestal is dat het werk waar ze aan bezig is, maar ze vertelt ondermeer ook graag over tentoonstellingen die ze bezocht heeft.
Marlies Krijgsman geeft al jaren met veel plezier teken- en boetseercursussen aan volwassenen en kinderen in ’s-Hertogenbosch. Ze heeft na haar studie aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in ’s-Hertogenbosch de opleiding Creatief Pedagogische Didactische Bijscholing gevolgd.Om bij haar te tekenen of te boetseren hoeft u of uw kind dat natuurlijk niet al goed te kunnen. Ze probeert te bereiken dat haar cursisten plezier hebben in het creéren. En dat zij leren zich te verbazen.
Onder het symbool van een oogappeltje vindt u informatie over het werk dat Marlies Krijgsman in opdracht maakt. En ook de pagina met haar tachtig Oogappeltjes is hier te vinden.
De kinderen die bij Marlies komen boetseren noemden deze driedelige groep ‘busjes’, en zo zullen ze voortaan heten.
Mijn verhaal vertellen in de klei, zo noemde Marlies het tijdens het werken aan de Zwarte totem. De totems vertellen sindsdien natuurlijk hun eigen verhaal.
In 2016 zal het 500 jaar geleden zijn dat de Bossche schilder Jheronimus Bosch is overleden. Marlies Krijgsman heeft zich door een aantal van zijn werken laten inspireren.
Arena is de omvangrijkste beeldengroep die Marlies Krijgsman tot nu toe maakte. De bovenste ring alleen al bestaat uit twintig portretten van (overleden) kunstenaars.
Afscheid (of Het lege-nest-syndroom zoals iemand deze beeldengroep eens noemde) bestaat uit zeven beelden en lijkt wel over het uitvliegen van de jongen te gaan.
Portretten van dierbaren heeft Marlies altijd graag gemaakt. Op deze pagina worden er tien getoond. U kunt ze natuurlijk van voren bekijken. Maar, als u dat wilt, ook van opzij.
Marlies Krijgsman heeft twaalf beelden gemaakt waarin relaties tussen mensen centraal staan. De zeven mooiste Duo’s worden hier getoond.
Lusteloze jongeren, Hangjongeren, Marlies heeft er wel twintig gemaakt. Op deze pagina zijn er drie te zien.
Wachten ze? Op iets, of op iemand? De leegte geboetseerd is een manshoge tekening van 12,5 m lengte waarop een lange rij mensen te zien is. Op deze pagina kunt u de tekening in zijn geheel zien.
Op deze pagina is een overzicht te zien van de bronzen beelden die Marlies Krijgsman door de jaren heen gemaakt heeft.
Leren tekenen of boetseren is natuurlijk vooral een kwestie van doen. Maar leren kijken, en leren beslissingen te nemen, daarvoor heeft het werken in een groep een meerwaarde. Het is zowel leuk als leerzaam om elkaars oplossingen te zien en om daar met elkaar over te praten.
Als de kinderen net van school komen, hebben ze de pengreep nog in hun vingers. En die is prima om mee te schrijven, maar bij tekenen mag je los komen van alles wat op een bepaalde manier moet! Iedere les vraag ik ze dan ook om eerst, met houtskool in hun knuisten, een paar vellen vol te krassen.
De mens is de belangrijkste inspiratiebron voor Marlies Krijgsman. Bijzondere aandacht schenkt ze daarom aan portretten, die ze ook graag in opdracht maakt.
Voor de vijftigste verjaardag van een vader heeft Marlies, in opdracht van zijn vrouw, een familieportret van hem, hun dochters en poes gemaakt. Op de pagina Familieportretten zijn meer voorbeelden van groepsportretten te zien.
Een kistje van porselein met portretten van het bruidspaar in reliëf. U kunt er iets in doen wat u èn het bruidspaar dierbaar is, waarna het kistje zorgvuldig gesloten wordt.
Tachtig Oogappeltjes heeft Marlies van porselein gemaakt. U kunt er vast één vinden, dat een prachtig cadeau is voor úw oogappel.